Wie zijn wij


Wij zijn Tonnie en Twan en al heel wat jaren gek op de Duitse Dog.

Sinds 1999 fokken wij hobbymatig af en toe een nestje Duitse Doggen. Sinds 2013 wonen wij in het gezellige Neerpelt in Belgie, samen met onze Duitse Doggen. (Neer)Pelt is een dorp vlakbij het Nederlandse Valkenswaard en Budel.

Wij zijn beide van kind af aan opgevoed met honden en kunnen ons dan ook geen leven zonder hond voorstellen.


Onze eerste Duitse Dog kwam uit de doggen opvang en vanaf dat moment zijn we verliefd geworden op dit fantastische ras.

Ze zeggen niet voor niets dat als je eenmaal een dog gehad hebt je nooit meer zonder wilt.

Wij zijn echte dierenvrienden. Buiten onze honden hebben we ook nog kippen en konijnen. En niet te vergeten onze gezellige katten. 

Tot 2008 hebben we naast het hobbymatig fokken ook een dierenhotel,dierenspeciaalzaak en hondenschool gehad.

In het dierenhotel logeerde natuurlijk vaak Duitse Doggen maar ook veel andere honden en katten.

Op de hondenschool hebben wij altijd met veel plezier en passie les gegeven. Uiteraard waren veel deelnemers aan de lessen baasjes van Duitse Doggen, maar er waren ook volop baasjes met andere honden. Zowel ras- als rasloze honden. Voor ons maakte het niet uit wat voor hond het was. Elke hond was welkom. 

Daarnaast is Twan ook honden gedragstherapeut. Hij traint met hond positieve trainingsmethoden, daarmee kun je een hond (en baas) heel veel leren en veel zogenaamd probleemgedrag oplossen. Toch zal hij altijd naar de individuele combinatie baas-hond kijken en is er van overtuigd dat een standaard training zoals deze tegenwoordig gegeven worden daarbij wel het perfecte uitgangspunt is, maar zonder individuele aanpassing gericht op de combinatie baas-hond niet altijd geschikt is voor elk baasje en z'n trouwe viervoeter. Een training die niet goed past bij baas en/of hond geeft vaak alleen maar frustratie en werkt dan ook averechts. 


Beide zijn wij afkomstig van Nederland maar wonen inmiddels alweer een aantal jaartjes met veel plezier in Belgie, net over de grens met Nederland.

Hier in de omgeving zijn veel bossen en heide waar we lekker met onze doggen kunnen gaan wandelen. We kunnen hier naar hartelust onze hobby uitvoeren en hebben voldoende ruimte voor onze honden en andere dieren. We hebben het hier erg naar ons zin !