Onze honden stellen zich voor

GOOF

Hallo, ik ben Goof. Officieel heb ik een hele deftige naam, maar hier noemen ze me dus Goof. Als jullie hier op bezoek komen zal ik jullie heel enthousiast begroeten.

Ik krijg graag bezoek, zeker als je dan ook nog even met me speelt. Ik ben super lief en speel heel graag met ballen. Het liefst een gewone voetbal, die is trouwens nooit lang heel. Spelen met een bal die lek is gaat veel beter.

De baasjes snappen dat niet en kopen steeds nieuwe ballen die ik dan weer kapot kan bijten. Leuk hè


Verder loop ik de hele dag achter mijn baasjes aan want ikwil graag weten waar ze allemaal mee bezig zijn. 
Ook zit ik graag in de auto. We gaan dan altijd iets leuks doen. Meestal naar het bos en heel soms moeten we lang rijden, dan gaan we naar de zee. Dat is ook leuk, lekker met de bal spelen op het strand. 


Ik kan goed opschieten met de andere honden uit de roedel. Alleen als de baasjes een nestje met kleine pups hebben en die kleintjes mogen buiten spelen, dan ben ik op mijn hoede hoor. Dat spul hangt allemaal in mijn staart en oren, dus dan zoek ik even een rustig plekje op. Gelukkig moeten ze als ze buiten spelen achter het hekje. Dan heb ik lekker rust.

YENTL

Hoi, ik ben Yentl. Ik ben een hele vrolijke dame. Soms een beetje ondeugend, maar daar kunnen de baasjes heel goed mee om gaan. Stiekem vinden ze dat wel leuk hoor. En dat heb ik natuurlijk ook door.

Ik luister erg goed, maar zal altijd eerst nog snel iets anders doen voordat ik doe wat de baasjes graag willen. Als ik moet komen dan doe ik dat wel hoor, maar ik zal eerst toch nog snel even een rondje rennen. Dat doe ik express, vind ik leuk.

Ik ben wat meer op mezelf. Ik speel zo af en toe wel eens, maar niet zo veel. Liever ga ik ergens lekker liggen genieten, wel het liefst op een plekje waar ik alles en iedereen goed in de gaten kan houden. Dat vind ik heerlijk. Zo kan ik uren vertoeven.

Soms sta ik eens even op om een rondje te lopen en te kijken wat iedereen aan het doen is, maar daarna ga ik snel weer lekker op mijn plekje liggen.

Ik ga graag mee lekker wandelen. Vooral in het bos is het leuk. Daar kun je lekker rond rennen en met takken slepen. liefst zo groot mogelijk. Jawel, ik ben best sterk hoor.

Mijn beste vriendinnetje is Joyce, die hier ook woont. Regelmatig liggen we lekker samen in één mand te chillen. Maar heel soms hebben we ook wel eens een beetje onenigheid. Dat is vooral als we loops zijn. Dan grommen we en snauwen we een beetje naar elkaar. Maar dat zullen de hormonen wel zijn denk ik. Daarna zijn we weer dikke vriendinnen hoor.

JOYCE

Hey daar, ik ben dus Joyce. Ik ben de rustigste van het hele stel, al zeg ik het zelf. Met alle andere Duitse Doggen die hier wonen kan ik heel goed opschieten. Maar met Goof heb ik wel een hele speciale klik. Het is ook een knapperd hè.


Ik hou van de hele dag lekker luieren. Het liefst lekker in het zonnetje. Ik ben graag veel buiten, dat vind ik heerlijk. Alleen niet als het regent want daar heb ik een hekel aan. Soms graaf ik stiekem een gat in de tuin en dan ga ik daar lekker in chillen. Maar eigenlijk mag dat niet van de baasjes. Maar ik hou me dan gewoon van de domme hoor.


En weet je waar ze me heel erg blij mee kunnen maken? Met een lekkere kluif, die vind ik heerlijk. Ook een speeltje waar een piep geluid in zit vind ik erg leuk. Daar kan ik wel een uur mee liggen piepen, das leuk joh.


Verder hou ik er van om lekker mee te gaan wandelen. Bij warm weer vermaak ik me prima aan het water. Ik ga dan ook altijd graag mee naar het meertje in het bos. Daar ga ik dan lekker het water in, heerlijk is dat. En ook daar graaf ik graag gaten. Je weet nooit wat je tegen komt hé.
Ook vind ik het leuk om met de auto mee te gaan. Ik zit dan heerlijk uit het raam te kijken naar alles wat voorbij komt.


GUUS

Ik ben Guus. Ik ben erg relaxed en erg aanhankelijk. Ik loop de hele dag achter mijn baasjes aan. Ik vind het zo gezellig om erbij te zijn.
Nu moet je niet denken dat ik niet goed alleen kan zijn en niet zonder mijn baasjes kan, want dat kan ik prima.

Als de baasjes even weg moeten dan rust ik lekker uit. Als de baasjes dan terug zijn, dan ben ik niet meer moe en kan ik de rest van de tijd weer heerlijk achter ze aan lopen.


Ik ben meer van het knuffelen dan van het spelen maar ik vind het toch ook wel leuk om zo af en toe even een beetje te stoeien met de andere bewoners. Ze zijn allemaal even leuk, dus maakt mij niet zoveel uit met wie ik speel. T is maar net wie er zin heeft.

Ik vind het ook heel leuk om samen met de baasjes even lekker te spelen. Maar het moet niet te lang duren want dan vind ik er niks meer aan. Dan wil ik weer wat anders doen. Knuffelen bijvoorbeeld. Of lekker ergens gaan liggen chillen. 


Net als de rest van mijn vriendjes ga ik graag mee wandelen. Het maakt me niet zoveel uit of we naar het bos gaan of gewoon in het dorp gaan wandelen. Ik vind het overal wel leuk. Ik wandel rustig met het baasje mee en kijk op mijn gemak wat rond. Daar geniet ik van. Zie je wel dat ik erg relaxed ben. Ik maak me niet druk hoor.

TOOS

Hallootjes, ik ben Toos. Ik ben altijd super vrolijk, beetje druk en erg ondeugend. Ook ben ik nog erg speels. 

Ik speel graag met alles wat ik tegenkom. Maakt niet zo veel uit wat het is hoor. Je kunt bijna alles in je bek pakken en dan de lucht in gooien. Het ploft vanzelf wel weer ergens neer. En dan doe je dat gewoon een aantal keer achter elkaar en je hebt al een leuk spelletje.

Ik kan me dus best goed alleen vermaken, maar ik vind het ook heel leuk om met de rest samen te spelen.


Ik moet nog wel leren om wat minder lomp te spelen als Goof en Yentl in de buurt zijn, want die vinden het niet zo leuk als ik zo druk ben. Die houden daar niet zo van. Die lopen dan weg, saai hé.

Maar gelukkig vind de rest het niet zo erg en dan ren ik gewoon daar achter aan. Heel leuk hoor.


Maar ik ben niet altijd druk hoor, dat is meestal maar even. De baasjes noemen dat mijn dolle 5 minuten. Maar die heb ik 2 x achter elkaar dus het zijn er eigenlijk 10. En dat is maar een paar keer per dag, dus valt best mee toch. Daarna kan ik ook best rustig spelen hoor.


TREES

Hoihoi, ik ben Trees. Ik ben ook altijd super vrolijk en enthousiast. Maar ik ben ook nog heel ondeugend, al zeg ik het zelf. Ik heb mijn sloop fase inmiddels achter de rug. Alles wat kapot kan, moest kapot. 
Dat vonden de baasjes niet zo leuk, maar och het was maar een fase hè. De andere hebben deze fase allemaal overgeslagen, ik niet hoor.


Dekentjes en kussen zijn bij mij nog steeds niet veilig. Daar kan je zo leuk reepjes van scheuren. Dat gaat best makkelijk. Je gaat er gewoon opstaan met je poten, pakt de deken vast met je bek en trekken maar. Dan is het zo voor elkaar hoor. Geen probleem.


Maar ik vind het ook leuk om met echt hondenspeelgoed te spelen hoor. Met een flostouw of bal vermaak ik me ook prima. Met een flostouw kun je lekker touw trekken, dat doe ik vaak samen met Toos. Kijken wie de sterktste is. Ik natuurlijk.


En als ik van de baasjes een lekker stuk kophuid of bullepees krijg, dan ben ik altijd de eerste die het op heeft. Lekker joh.


Vaak mag ik samen met de baasjes mee gaan wandelen.Toos gaat dan ook mee. Dat is leuk hoor. Dan moeten we allemaal dingen leren en oefeningen doen. Als we het dan goed doen dan zijn de baasjes heel blij en krijgen we koekjes.