Tess

Hieronder het trieste verhaal van hoe Britt(TESS) bij ons terecht gekomen is......

05-06-2022


Welkom lieve Britt (Tess)


Afgelopen weekend hebben we deze zwaar verwaarloosde Duitse Dog van bijna 8 maanden jong opgehaald in Duitsland. 

Viavia kwamen we aan de weet dat deze lieverd ergens, bij een Nederlands gezin dat in Duitsland woont, zat weggestopt in een donker hok.


Aangekomen bij een gigantisch grote villa troffen we deze lieverd totaal angstig en ineengedoken aan.

Hoewel we niet naief zijn en echt wel weten dat dit helaas nog steeds gebeurd schrokken we toch van hoe we haar aantroffen. 

Ze heeft verschillende wondjes, is zwaar ondervoed, geslagen en totaal niet gesocialiseerd. We hoefde niet lang na te denken en hebben haar direct meegenomen. Daar moest ze in ieder geval zo snel mogelijk weg !

De eigenares was totaal onverschillig en vroeg niet eens waar we vandaan kwamen of waar we haar mee naar toe namen. Het intereseerde haar geen moer. 


Het gaat een hele klus worden om deze lieverd weer helemaal op de rails te krijgen, maar we zijn er van overtuigd dat het met heel veel geduld en liefde uiteindelijk goed moet komen met haar.


We gaan deze lieverd alle zorg geven die ze nodig heeft om haar weer een echte Duitse Dog te laten zijn. 


We zullen van tijd tot tijd hier een update plaatsen over hoe het met haar gaat

Zo zag ik er uit toen ik hier kwam wonen

07-06-2022
Reactie fokker van Britt (Tess)


Vandaag (anoniem) gebeld met de fokker van Britt (Tess) en het verhaal uitgelegd. Dit vonden wij wel zo netjes.
De fokker reageerde koel en afstandelijk en had geen enkele interesse in de door deze fokker gefokte Duitse Dog. Het antwoord was dat het voor hun niet van belang was of een door hun gefokte Duitse Dog mishandeld/verwaarloosd is. Daar zijn andere instanties voor zei deze fokker.  "Verkocht is verkocht en mensen moeten zelf weten wat ze met een hond doen" was de letterlijke reactie. Hij vroeg zelfs niet over welke Duitse Dog of welke mensen dat het ging. Ook zei deze fokker dat eigenaren zelf moeten weten of ze een hond in een (donker) hok stoppen. Dat was hun goed recht zei hij. Wij moesten er maar gelukkig mee worden (!) zei de fokker. Dus dat zullen we dan maar doen..... Maar het zal een hele kluif worden om haar weer op de rit te krijgen. 

Nou vinden wij dat je geen enkele hond in een hok moet stoppen en er verder niet naar om moet kijken maar iedereen die het ras Duitse Dog kent weet dat dit honden zijn die gezelschap van mensen nodig hebben en zeker niet in een hok gehouden moeten worden. 
De reactie van bedoelde fokker verbaasde ons vooral omdat deze fokker altijd doet alsof het zo een goede fokker is en temeer omdat deze prachtige dog een zeer goede afstamming heeft. 


Inmiddels gaat het een klein beetje beter met haar. Ze eet goed en begint ons langzaam aan te vertrouwen. Ze krijgt Bach Bloesem druppels om haar gemoedstoestand te ondersteunen. Als het goed is kunnen wij door de druppels die ze krijgt iets gemakkelijker tot haar doordringen. Het lijkt nu of de druppels langzaam aan z'n werk beginnen te doen. 


We merken dat ze totaal niets kent. Alle doodnormale dingen zijn voor haar wereld vreemd. We moeten haar dus totaal gaan hersocialiseren en beetje bij beetje gaan leren dat alle dagelijkse dingen 'normaal' zijn. Omdat Britt (Tess) al 8 maanden is zal dit stapje voor stapje gaan. Gelukkig zien we nu al een beetje verbetering tegenover enkele dagen geleden, dus we blijven optimistisch ! 

22-06-2022
Britt wordt Tess


Vorige week hebben we moeten besluiten om Britt een andere naam te geven. Haar naam had voor haar een zeer negatieve lading.

Als we haar naam zeiden dan dook ze al ineen.

Dit kan bijvoorbeeld komen doordat ze van haar vorige baasje altijd slaag kreeg tegelijk dat ook haar naam is genoemd. Daardoor kan een naam dus negatief worden. 


Sinds een weekje noemen we haar dus Tess. De naam Britt zullen we bij haar niet meer gebruiken.  Het veranderen van een naam gaat best snel. Ze kijkt nu al vrolijk op wanneer ze de naam Tess hoort. 


Het gaat goed met haar. Ze is inmiddels maar liefs 5 kilo aangekomen. Ook hebben we beetje bij beetje haar vertrouwen kunnen winnen.

Ze is in veel dingen nog voorzichtig maar we kunnen haar inmiddels aaien zonder dat ze iedere keer helemaal ineen duikt. Een hele stap voorruit. 


Met haar vacht gaat het ook langzaam aan de goede kant op. We mogen haar borstelen, dus ze ziet er al weer een heel stuk beter uit. Haar wondjes beginnen goed te genezen. 


Tess vind onze andere Duitse Doggen soms nog een beetje eng, maar we zien gelukkig dat ze wel heel graag wil spelen met ze. Ze weet alleen nog niet zo goed hoe dat moet. Ook dit komt stapje voor stapje nog wel goed.

Ze speelt al wel graag met haar knuffel die ze gekregen heeft. 


We merken dat Tess een super lief karakter heeft en dat ze snel nieuwe dingen oppikt. 

De ondersteuning met Bach Bloesem Remedie werkt hier natuurlijk ook aan mee. 

26-07-2022

Update


Tess doet het super goed. Ze is flink opgeknapt en begint ons volledig te vertrouwen. Ze zoekt ons nu zelf op om een knuffel te komen halen.


Ook begint ze nu zelf te spelen met haar speelgoed en weet inmiddels heel goed de aandacht te trekken. Heerlijk om te zien


We gaan nu langzamerhand trainen op gehoorzaamheid, want daar valt nog (heel ) veel te halen. Ze begint echt ondeugend te worden en probeert ons constant uit te dagen. Maar we moeten ook niet vergeten dat ze nog maar net 9 maanden is en nooit iets geleerd heeft. We zijn trots op haar !

.